Wednesday, 11 September 2013

Gelukkig werkt het anti virale medicijn goed.

Goed dat ik een grote voorraad medicijnen in huis heb. Het kwam duidelijk van pas met de gordelroos. Ik heb zo'n grote medicijn voorraad omdat ik voor en na mijn stamceltransplantatie vol werd gestopt. Ik heb maanden lang wel 100 tabletten per dag geslikt en omdat ik wel wilde weten wat er met mijn lichaam gebeurt heb ik me verdiept in de werking ervan.
Ik bespreek ook altijd alle behandelingen met de specialist en heb voor mezelf al een goed idee hoe mijn behandeling na relaps er uit zou kunnen zien en welke chemo ik prefereer.

De jeuk is dus vrijwel weg en ik probeer het gebruik van pijnstillers tegen mijn rugpijn ook te verminderen. Ik wist dat ik last zou krijgen maar ik wilde Lalita niet teleurstellen en heb daarom de musical in het theater bijgewoont.  He was dus ook afzien in de "luxe" stoel en ik kwam eruit met een been die niet meewerkte.

In vergelijking met andere MM patienten mag ik helemaal niet klagen en voel me dan ook een geluksvogel. Het is echter soms wel moeilijk altijd maar weer te zeggen dat et goed gaat als er wordt gevraagd hoe het is met de gezondheid vooral als ik niet weet hoe ik moet zitten of staan. Klagen daar wordt echter niemand beter van.

Wat ook wel moeilijk is al de goede raad aan te horen want er zijn heel veel mensen die een goede tip hebben. Je wilt niet weten wat sommige mensen me aanraden.

Het was dan ook weer lekker ontspannend op de fiets vanmorgen wat me altijd goed doet. Ik heb dat een paar dagen moeten missen door de regen die vooral 's morgens viel en dat is net mijn favoriete tijd. Het hoeft van mij niet te warm.

Op het ogenblik wordt ik weer lekker verwent door Thai met een verrukkelijke verse vruchtendrank. Zes, zeven verschillende soorten vruchten met schaafijs uit de mixer, heerlijk. En gezond.

Nog ruim een maand en dan weer een bloedtest. Hopen dat de gordelroos eenmalig was en dat het niet een gevolg is van verhoogde kanker activiteit. Ik ben optimistisch omdat ik verder geen symptomen heb ontdekt.

No comments:

Post a Comment