Friday 24 April 2015

Uitslag driemaandelijks bloed onderzoek.

16 april heb ik bloed laten afnemen in het ziekenhuis voor mijn driemaandelijkse kontrole en ik had 30 april een afspraak met de specialist voor de uitslag. Onverwachts werd ik gebeld of ik een week eerder wilde komen. Normaal gesproken ben ik steeds optimistisch geweest maar nu hield ik toch ernstig rekening met een wat minder goed bericht.
Gelukkig bleek alles nog steeds binnen de normale waarden en de immunoglobine A was zelfs na een geleidelijke maar konstante stijging opeens een stuk lager.

De specialist wil me eigenlijk konstant aan de anti virale medicijnen hebben in verband met de steeds terugkomende gordelroos. Mijn darmen reageren hier helaas nogal sterk op wanneer ik dit langere tijd gebruik en ik heb afgesproken dat ik bij enig vermoeden van gordelroos gelijk hoge dosis anti vrus medicijnen in zal nemen.

Ik heb ook een probleem met de botversterkend middelen die ik slik. Bij bezoek aan een tandarts wordt steeds gevraagd of ik iets onder de leden heb en als ik bevestigend antwoord en zeg dat ik multiple myeloma heb willen ze me niet behandelen. Als ik vertel dat ik botversterkende middelen slik beginnen ze er helemaal niet aan omdat deze juist kaakbotproblemen veroorzaken.
Nu is er een paar jaar geleden door een ontsteking een gedeelte van mijn kaakbot verloren gegaan en moet dit regelmatig gekontroleerd worden. Ik ben dus naar een nieuwe tandarts gegaan en heb verklaard dat ik gezond ben. Hij heeft een Xray laten maken en adviseerde de kies daar te laten verwijderen door een kaakchirurg.
Dit mijn specialist uitgelegd en die adviseert door te gaan met de botversterkers om mijn wervels niet in te laten zakken. Als ik me laat behandelen aan mijn kaak moet ik niets zeggen en een maand van te voren stoppen met de medicijnen.
Ik stel de behandeling maar zo lang mogelijk uit.

Mijn nieuwe afspraak staat weer geplanned voor begin juli, deze keer moeten er ook Xrays gemaakt voor een compleet bot survey en wordt ook mijn urine onderzocht. De kanker kan zich via verschillende stiekeme manieren openbaren.


No comments:

Post a Comment