Tuesday, 25 August 2015

Een minder goed verlopen verjaardag.

Peripheral neuropathy - Symptoms - NHS Choices

Gelukkig had ik niets gepland op mijn verjaardag want plotseling kreeg ik 's morgens vroeg darm krampen en heb ik de meeste tijd doorgebracht op het toilet.

Ik heb het nog nooit zo erg gehad en 's middags begon ik er zelfs aan te denken om me te laten opnemen in het ziekenhuis.

Deze maagkrampen met diarree heb ik ongeveer twee keer per maand maar meestal duurt het niet langer dan een paar uur.

Zo plotseling als ze ontstonden zo plotseling verdwenen de krampen uiteindelijk later in de avond.Het was dus weer duidelijk een gevolg van autonome neuropathie, een beschadiging van de autonome darm zenuwen. Die heb ik opgelopen tijdens de hoge dosis chemo therapie zes jaar geleden gevolgd door de stamceltransplantatie.Toen heb ik ook pheriphale neuropathie, beschadiging van zenuwen aan mijn voeten, opgelopen.Er was toen dus nogal wat "collateral damage" maar het was het waard want ik kan toch van de meeste dagen goed genieten.
2 comments:

 1. als je de goede tegen de vervelende dingen wegstreept blijft er genoeg goede dingen over.
  Zo bekijken wij het ook, onze kleinzoon Noa is overleden net twee dagen voor de geboorte, en nog steeds hebben wij slechte dagen. Niets vergeleken met jouw ziekte proces maar het eindresultaat is dat je door moet, voor alle gezinsleden. Sterkte Koos. save the blessings.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik heb een fantastische vrouw en dochter, ik heb niets te klagen Frank. Ik kan zo intens genieten van sommige momenten vooral met vrouw en dochter dat ik heel goed met de ongemakken kan leven. Iemand verliezen is veel erger. Ik kan me voorstellen dat er voor jullie heel wat te verwerken valt met zo'n verlies als je een blijde gebeurtenis verwacht.
   Sterkte, ook voor jouw dierbaren

   Delete